Dr. Kelemen Péter

Ortopédus - traumatológus adjunktus - Szombathely

Telefon: 06 70 613 1860

E-mail: info@kelemenortopedia.hu

Tudnivalók a tervezett műtét előtti teendőkről

A tervezett műtét előtti teendők

Amennyiben betegünknek olyan súlyos csípő vagy térdízületi kopása van, hogy protézis beültetés szükséges, részletes tájékoztatást követően várólistára vesszük. Minden esetben rögzítjük betegünk elérhetőségét, ugyanis a műtét időpontjának meghatározása után az operáció előtt kb. 3 hónappal jelentkezünk, betegünket behívjuk. Ekkor adjuk ki a szükséges vizsgálatok, góckutatások beutalóit.

Góckutatásos vizsgálatok:

  • fül-orr-gégészet
  • fogászat
  • urológia (ffi)/nőgyógyászat (nő)
  • belgyógyászat
  • vizelet baktérium tenyésztés

Ezeket a vizsgálatokat műtét előtti három hónapban kell elvégezni. Amennyiben bakteriális fertőzést találnak, megfelelő antibiotikus kezelés szükséges. Természetesen csak meggyógyított, azaz negatív góckutatásos eredmény esetén lehetséges a protézis beültetés.

Laborviszgálatok (műtét előtti két hétben elvégezni) :

  • vérkép, We, CRP, Kalium, Natrium, Calcium, Creatinin, CN, fehérje, albumin, GOT, GPT, gamma-GT, ALP, LDH,bilirubin, hugysav, cholesterin, HDL, LDL, prothtrombin, INR, vércsoport
  • vizelet általános vizsgálat

A műtétet megelőzően, szerdai napon történik az altatóorvosi vizsgálat az aneszteziológiai szakrendelésen a délelőtti órákban. Ide az összes leletét hozza magával, mert ezeket altatóorvos  kollégánk átnézi, ha kell, további vizsgálatot rendel el. Amennyiben a műtétet engedélyezik, közvetlenül az altatóorvosi vizsgálat után az ortopédiai szakrendelésen a  4-es, földszinti vizsgálóban összesítjük az összes leletet.

Magánrendelés:

Sanartic Egészségközpont

SzombathelyKisfaludy Sándor u. 67.

+36 70 613 1860

Hétfő: 16:30 – 19:30

Csütörtök: 16:30 – 19:30

Időpont foglalás: 06 70 613 1860 (munkaidőben)

Időpontkérés:

foglaljorvost.hu

info@kelemenortopedia.hu

Adatkezelési szabályzat

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper