Dr. Kelemen Péter

Ortopédus - traumatológus szakorvos - Szombathely

Telefon: 06 70 613 1860

E-mail: info@kelemenortopedia.hu

Műtéti kezelések

Csípőprotézis beültetés

Csípőprotézis beültetésAmennyiben a csípőízület olyan súlyos mértékben elkopott, hogy a beteg fájdalmai más módszerrel már nem uralhatóak, csípőprotézis beültetés jelentheti a végleges megoldást.
Amennyiben a csípőízület olyan súlyos mértékben elkopott, hogy a beteg fájdalmai más módszerrel már nem uralhatóak, csípőprotézis beültetés jelentheti a végleges megoldást. A tönkrement csípőízület eltávolítása után a medence- és a combcsontba ültetett csípőprotézissel a beteg fájdalom nélkül, a csípőízület mozgástartományának megtartásával ismételten járóképessé válik. A csípő protézisek fő alkotórészei: a vápa, a vápabetét, a szár és a fej . Ezek különféle anyagokból készülhetnek, és a csontban ragasztóval (ún. csontcementtel) vagy cement nélküli (“press fit”) technikával rögzíthetők.

Bokaszalag rekonstrukciós műtét

Bokaszalag rekonstrukciós műtétBokaízületi artroszkópiával az ízületet áttekintjük, ha szükséges elvégezzük az adekvát beavatkozást (becsípődés, porcfelszín lesimítása stb.). Ezután a külboka felett kis metszésből a korábbi leszakadt szalag és tokrészlelet visszarögzítjük a csonthoz. Végül a műtét előtt elkészített bokagipszet felhelyezzük. 

Boka artroszkópia

Boka artroszkópiaA bokát érintő traumák, sérülések után jelentkező fájdalmak hátterében számtalan ok lehet: levált porcdarab, gyulladt szöveti becsípődés, porcfelszíni sérülés. Konzervatív kezelésre sem reagáló esetben bokaízületi artroszkópiát végzünk.

Térdprotézis beültetés

Térdprotézis beültetésA térdprotézis beültetés leggyakrabban a térd időskori kopásos megbetegedése esetén válik szükségessé. A műtét során a térd elhasználódott ízületi felszínét helyettesítjük egy művi implantátummal, protézissel, mely helyettesíti az ízületi felszínt, lehetővé téve a tér mindhárom síkjában történő természetes mozgást. Térdprotézis beültetésre általában térdkopás miatt kerül sor, de több egyéb betegség is szükségessé válhat a műtét.

Térdkalács stabilizáló műtét

Térdkalács stabilizáló műtétAbban az esetben, amikor a térdkalács banális mozdulatra élénk fájdalom kíséretében könnyedén kiugrik, artroszkópos térdkalács stabilizáló műtétet végzünk. A műtét során a térdízületet - a korábbi gyakorlattal ellentétben - nem tárjuk fel! Így nemcsak a szövődményeket csökkentjük, de a műtétet követő rehabilitáció is könnyebb, gyorsabb.

Elülső keresztszalag pótló műtét

Elülső keresztszalag pótló műtétMivel az elülső keresztszalag a szakadás után nem képes a regenerációra, ezért a térdízület környezetéből kivett inakkal pótolhatjuk, amelyek teljesen beépülnek a korábbi eredeti keresztszalag helyére.

Térd Artroszkópia

ArtroszkópiaA térdízületben sok olyan eltérés, sérülés alakulhat ki, - holdasporc (meniscus) sérülés, körülírt kopás, levált porcdarab, feszes, gyulladt belhártya húr, térdkalács porc lágyulás - mely ízületi tükrözéssel (artroszkópia) kiválóan hozzáférhető és megoldható. Emellett jól ismert tény az ízületi átmosás jótékony hatása a gyulladt ízületre. Kifejezett porckopás esetén a térdízületi tükrözés kevésbé hatásos műtét, ilyenkor általában már csak a térdízületi protézis beültetés ad végleges megoldást.

Magánrendelés:

Cryoland Egészségközpont

SzombathelyKisfaludy Sándor u. 67.

+36 70 613 1860

Hétfő: 16:30 – 19:30

Magánrendelés:

Elixír Patika

KörmendMátyás király út 6.

+36 70 946 7860

Minden páros hét csütörtök: 17:00 – 20:00

Időpontkérés:

foglaljorvost.hu

info@kelemenortopedia.hu

Adatkezelési szabályzat


© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper