Dr. Kelemen Péter

Ortopédus - traumatológus adjunktus - Szombathely

Telefon: 06 70 613 1860

E-mail: info@kelemenortopedia.hu

Porcerősítő injekciós kúra

Amennyiben az ízületi porcfelszín károsodott, fájdalom jelentkezik a leváló porcdarabkák okozta gyulladás miatt. Ez a folyamat lelassítható, megállítható, sőt bizonyos mértékig visszafordítható a ízületbe juttatott porc regeneráló anyagok agok segítségével. A tablettás és por formájú készítmények igen népszerűek egyszerű használhatóságuk miatt. Ezeknél is hatásosabb azonban az ízületbe adott injekciós forma.

Mit tartalmaz az injekció?

- hyaluronsavat, mely a porc egyik fő alkotórésze
- ízületi súrlódást csökkentő kenőanyagot

A két leggyakrabban kezelt ízület a térdízület és a csípőízület. Az alkotórészek az ízületből nem jutnak ki, így hatásuk igen hosszú ideig – akár hat-tizenkét hónapig is – fennáll.

Hogyan történik a kezelés?

Az ízületek injekciózása ambulánsan történik, a kezelés után nem kell különösebb tehermentesítés sem. A kúra heti egyszeri, összesen 4-5 beadott injekciót tartalmaz. A hatás ekkor fokozatosan adódik össze.

A porcpótló injekció sem minden esetben képes észrevehető javulást eredményezni. Kifejezett kopás esetén általában már csak műtéti megoldás – csípőprotézis beültetés ill. térdprotézis beültetés beültetés (ugrik a műtéti kezelésre) – ad megfelelő eredményt.

Magánrendelés:

Sanartic Egészségközpont

SzombathelyKisfaludy Sándor u. 67.

+36 70 613 1860

Hétfő: 16:30 – 19:30

Csütörtök: 16:30 – 19:30

Időpont foglalás: 06 70 613 1860

(hétköznap 12 és 15 óra között érdeklődjön)

Időpontkérés:

foglaljorvost.hu

info@kelemenortopedia.hu

Adatkezelési szabályzat

© 2015 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper